Business Lab (BL)

Business Lab

Har du en idé och behöver hjälp med att utveckla den?   Business Lab är Rock City och Campus Hultsfreds arena   för utveckling av idéer, människor och nya verksamheter. Business Lab jobbar i nära kontakt med kommunens utvecklingskontor, där man kan få mer stöd. För mer information om utvecklingskontorets arbete klicka här

Det här erbjuder Business Lab

  • Bollplank – Business Labs Emil Elofsson  fungerar som ett bollplank till studenterna, till honom går det att vända sig med alla idéer. Support kring idén/projektet sker genom en träff varannan vecka.
  • Rådgivare och Coacher inom olika områden finns kopplade till BL och är tillgängliga för Campus studenter.
  • Event – Business Lab ordnar olika arrangemang för att inspirera idéutveckling och visa möjligheter för att starta eget.
  • Bibliotek – Business Lab har litteratur inom idéutveckling, starta eget mm, kontakta Emil för mer information.

SAMARBETSPARTNERS TILL BUSINESS LAB

Kalmar Science Park
Är en arena och mötesplats för utveckling av nyskapande kunskapsintensiva och/eller högskolenära företag med tillväxtambition.

KLINK (Kalmar läns inkubatorer)
Nätverk som består av organisationer från orter i Kalmar län. De hjälper och stödjer dig som vill starta företag eller utveckla ett nystartat.

Popjuristen
Målet med Popjuristen är att till en låg fast kostnad hjälpa små populärkulturella kreatörer med deras juridiska problem

Vena Redovisningsbyrå
Arbetar med bokföring, bokslut, årsredovisningar och deklarationer samt juridiska uppdrag inom avtalsrätt och familjejuridik framförallt åt småföretag och privatpersoner.

Drivhuset Kalmar
Drivhuset hjälper högskole- och universitetsstudenter att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer.